onama1
Advokatski Ured

Tkalčić-Đulić, Prebanić i Jusufbašić-Goloman

Advokatski ured osnovala je Bojana Tkalčić-Đulić 1994. godine, nakon prethodne karijere provedene u sudovima i Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine.

O NAMA

Tu smo kako bismo vam pomogli

Ured je samostalno ili u suradnji sa internacionalnim advokatskim društvima radio na većem broju projekata privatizacije, koji su obuhvatali firme iz različitih privrednih sektora kao i najznačajnije državne banke u Bosni i Hercegovini.

Ured je sudjelovao u radnoj grupi Ministarstva finansija Federacije Bosne i Hercegovine na izradi privatizacijskih propisa vezanih za privatizaciju banaka.

Ured je, nadalje, savjetovao internacionalne klijente i u većem broju projekata iz oblasti akvizicije domaćih privrednih društava i banaka, odnosno većinskog paketa dionica/udjela u njima.

Ured je također obavljao usluge vezane za zajednička ulaganja stranih i domaćih investitora ili obavljanje samostalne djelatnosti u Bosni i Hercegovini. Klijenti za koje smo te usluge obavljali i obavljamo su, između ostalih, multinacionalne kompanije, financijske institucije, međunarodni avioprevoznici, te drugi investitori.

Među značajnije projekte iz oblasti bankarstva spadaju projekti privatizacije Grupacije Privredne banke d.d. Sarajevo, Ljubljanske banke d.d. Sarajevo, Poštanske banke d.d. Sarajevo, te akvizicije većinskog paketa dionica u Upi banci d.d. Srajevo, Hercegovačkoj banci d.d. Mostar i Zepter banci d.d. Banja Luka.

Iz oblasti privrednih i uslužnih djelatnosti, među značajnije projekte spadaju Telekom Srpske d.d. Banja Luka, Energopetrol d.d. Sarajevo, Tvornica cementa Kakanj d.d. Kakanj, Sarajevo osiguranje d.d. Sarajevo, Croatia osiguranje d.d. Zagreb.